Đalskog 29a

Vrtić

Telefon: 2303-405

Dječji vrtić u ulici Ksavera Šandora Gjalskog 29a otvoren je za djecu Borongaja 1969. godine, a građen je za 100 djece. U ovom vrtiću borave 4 skupine djece u dobi od dvije i pol godine do polaska u školu. Nekoliko  djece u mlađu skupinu dolazi iz jaslica u našim objektima u Zapoljskoj i Turopoljskoj.

Za razliku od naših drugih vrtića u kojima ima djece iz cijelog Zagreba, ovdje su većinom djeca Borongaja i to već nekoliko naraštaja, što vrtiću Gjalski daje obilježje “kvartovskog” vrtića. Sva djeca odlaze u susjednu osnovnu školu s kojom surađujemo i posjećujemo ju tijekom cijele godine.

Izlazak na dvorište preko terasa kroz garderobe omogućuje da se djeca unutar vrtića sigurno kreću te za igre i aktivnosti koriste sve prostore vrtića. Velika natkrivena terasa duž čitavog vrtića gotovo cijele godine omogućuje siguran i kvalitetan boravak na zraku i zajedničke igre velikih i malih. Prostrani svjetli hodnik i predvorje glavnog ulaza pretvaraju se prema zamislima djece i odgojiteljica u dvorce, radionice, likovne ateljee, čitaonice, ambulante… Djeca različitih skupina igraju se zajedno.

Velika natkrivena terasa duž čitavog vrtića gotovo cijele godine omogućuje siguran i kvalitetan boravak na zraku i zajedničke igre velikih i malih.

Stručni suradnici koriste u Gjalskom zajedničku radnu sobu prema rasporedu. Psiholog u Gjalskom radi utorkom, logoped  četvrtkom, zdravstvena voditeljica srijedom, a pedagoginja petkom.

Pedagoška godina 2013/2014.

u Gjalskom s djecom u skupinama rade odgojiteljice:

Zečići: Ana Vukadin i Marica Zidar

Dupini: Lahorka Ines Šmit i Arleta Floreani , Sabina Lesjak

Slonići: Sanja Gašpar i Renata Vojnović

Žabice: Katja Tkalec i Jadranka Ožbolt

Odgovori